Εκδηλώσεις

20 Νοεμβρίου 2022

Στην χρονιά που μας πέρασε έγιναν αρκετές συνεδριάσεις του κοινοτικού συμβουλίου και άλλων φορέων του χωριού μας όπου στην αρχή του έτους έγινε η έγκριση του ισολογισμού για το 2022 και έγινε και αναφορά στην πανκοινοτική μας εκδήλωση που έγινε στις 20 Νοεμβρίου 2022. Η όλη εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του χωριανού μας και ιδιαίτερα αγαπητού φίλου Κυριάκου Κούσιου που ηγείτω του υπουργείου τότε Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Ο εσπερινός έγινε την Κυριακή πριν την εκδήλωση στον ιερό ναό Αγίας Φωτεινής. Η όλη εκδήλωση έγινε στο Κτήμα Ονειράμα Κοφίνου. Πέρα από τον κ. Κυριάκο Κούσιο ήταν ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Καρπασίας κ.κ Χριστοφόρος, στην παρουσία άλλων επισήμων, αρκετοί χωριανοί μας Γερανιώτες και όπως πάντα αντιπροσωπεία από το Γεράνι Ρεθύμνου Κρήτης. Η όλη εκδήλωση ήταν προς τιμήν όλων των Γερανιωτών που πολέμησαν το 1974. Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
Ο πρόεδρος του Κ.Σ Γερανίου Ρεθύμνης κ. Ανδρέας Κλαψινός παρέδωσε στη σύζυγο του Παναγιώτη Παπαγεωργίου κα Σωτηρούλα Παπαγεωργίου την τιμητική πλακέτα τιμώντας τον για την προσφορά του, αλλά και την έμπνευσή του για την διδυμοποίηση των 2 κοινοτήτων μας.


22 Σεπτεμβρίου 2022 - Παρουσίαση βιβλίου “Τα μονοπάτια του πεπρωμένου μου”

Ο συγχωριανός μας Γεώργιος Παπασάββα Παφίτης παρουσίασε στις 22/09/2022 το βιβλίο του “Τα μονοπάτια του πεπρωμένου μου” που αναφέρεται από τα παιδικά του χρόνια μέχρι σήμερα. Έγινε μια εξαιρετική δουλειά από τον φίλο, συγγραφέα και δημοσιογράφο Ευάγγελο Νικολακάκη από το Γεράνι Ρεθύμνου Κρήτης. Η παρουσίαση του βιβλίου, μετά και από επιθυμία του αγαπητού Γιώργου, έγινε στην παρουσία του θεοφιλέστατου επισκόπου Καρπασίας κ.κ Χριστοφόρου, του τότε υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κυριάκου Κούσιου και αρκετών φίλων του Γιώργου.
Παγκοινοτική Εκδήλωση Γερανιωτών 2021- Εορτασμός Αγίας Αικατερίνης

Στις 21 Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε η παγκοινοτική μας εκδήλωση επευκαιρία του εορτασμού της Αγίας Αικατερίνης (25 Νοεμβρίου). Έγινε εκκλησιασμός στον ιερό νάο Αρχάγγελου Μιχαήλ και Αγίας Μαρίνας στο Δασάκι Άχνας. Ακολούθησε εκδήλωση συνεστίαση στην αίθουσα "Δόγκανος" στο Δασάκι. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες αλλά και η πανδημία ήταν οι κύριοι λόγοι που κάποιοι χωριανοί μας δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν. Παρόλες τις δυσκολίες έγινε μια πολύ καλή εκδήλωση, κυρίως για να μην χαθεί η επαφή, αφού τον προηγούμενο χρόνο λόγω της πανδημίας, η εκδήλωση δεν έγινε. Αντιπροσωπεία από το Γεράνι Ρεθύμνου Κρήτης παρευρέθηκε με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Ανδρέα Κλαψινό, όπου του παραδόσαμε τιμητική πλακέτα για τα πεντάχρονα από την διδυμοποίηση των χωριών μας 2015-2020.
Επίσκεψη Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Κρήτης κ. κ. Ευγένιου (22/10/2019 - 26/10/2019)

Σε συνεργασία με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπό μας κ. κ. Χριστοφόρο και όλα τα οργανωτικά σύνολα του χωριού μας, εστάλη πρόσκληση προς τον Επίσκοπο Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. κ. Ευγένιο για να παραστεί και να εκκλησιαστεί μαζί μας στην προγραμματισμένη Παγκοινοτική εκδήλωση (24/10/2019) για τους εορτασμούς της Αγίας Αικατερίνης. Πρόσκληση που αποδέχθηκε και ήταν μαζί μας από την Παρασκευή 22/10 μέχρι και την Τρίτη 26/10.
Ήταν ένα πολύ σημαντικό γεγονός για μας τους Γερανιώτες, αλλά και άλλους φίλους του χωριού μας που παρευρέθηκαν στον εκκλησιασμό στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου στην Αραδίππου, αλλά και στην εκδήλωση που ακολούθησε. Στην παρουσία σχεδόν όλων των Γερανιωτών αλλά και άλλους παρευρισκομένους, έγινε μια πάρα πολύ όμορφη εκδήλωση. Έγινε παρουσίαση με φωτογραφικό υλικό από τις κατεχόμενες περιοχές μας, υπήρχε καλλιτεχνικό πρόγραμμα όπως ποιήματα και τραγούδια. Η δική του παρουσία μας γέμισε χαρά και ελπίδα και έφερε ακόμα πιο κοντά τα διδυμοποιημένα χωριά μας, το δικό μας Γεράνι με το Γεράνι Ρεθύμνου. Ήταν παρόντες οι φίλοι και συγχωριανοί από την Κρήτη που ομόρφηνε ακόμα περισσότερο την όλη εκδήλωση.Γρήγορη Ενημέρωση

13 Φεβρουαρίου 2024

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13/2/2024 συνάντηση Γερανιωτών για  ..........

περισσότερα »

20 Νοεμβρίου 2023

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 20/11/2023 στο οίκημά μας στη  ..........

περισσότερα »

19 Νοεμβρίου 2023

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19/11/2023 στον ΙΝ Αγ Γεωργίου Κοντού..........

περισσότερα »

23 Απριλίου 2023

Σαν Γεράνι Αμμοχώστου είμασταν στην εκδήλωση στο Γεράνι Ρεθύμνου Κρήτης..........

περισσότερα »Έφυγε από την ζωή ο δάσκαλός μας Παναγιώτης Παπαγεωργίου, μετά από πρόβλημα υγείας. Ένας άνθρωπος που έδινε τα πάντα για το αγαπημένο του Γεράνι. Καλό ταξίδι....................

περισσότερα »Παγκοινωτικοί εορτασμοί προς τιμή της Αγίας Αικατερίνης προστάτιδος της εκτοπισμένης εδώ και σαράντα πέντε χρόνια κοινότητας Γερανίου Αμμοχώστου

περισσότερα »Όλη η γραφικότητα, η ομορφιά κι η χάρη συμπυκνωμένη σε μια λέξη:
ΓΕΡΑΝΙ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ.

Του Παναγιώτη Παπαγεωργίου

περισσότερα »


Ποίημα συνταχθέν από το Μάρκο Μαρινάκη Τρομάρα για τη διδυμοποίηση του χωριού του, του Γερανίου του νομού Ρεθύμνης της Ηρωοτόκου Κρήτης με το Γεράνι Αμμοχώστου

περισσότερα »

Αναμνήσεις από το Γεράνι

Χειρόγραφα Ποιήματα του χωριανού μας μ. Κυριάκου Παύλου Τσιαρρούι...

περισσότερα »

Μαζί στους αγώνες πλέον τα δυό Γεράνια Κύπρου και Ελλάδας μετά την διδυμοποίησή τους στις 23 του μήνα...

περισσότερα »

Επετειακή έκδοση 16σέλιδου επ΄ευκαιρία της διδυμοποίησης από το Κοινοτικό Συμβούλιο Γερανίου.

περισσότερα »